lauantai 7. lokakuuta 2017

Työssäoppiminen ohi kyproksella!



Heips. Nyt on kotiuduttu takaisin tänne syksyiseen suomeen. On se ihana nukkua taas omassa sängyssä ja nähdä ystäviä. Oli kyllä aivan upea kolme viikkoinen työssäoppiminen siellä kyproksella.

Työssäoppiminen sujui ihan hyvin, vaikka itelläni on surkea englanti ja väärinkäsityksiä sattui. :D Onneksi kumminkin Laura osasi tulkata mulle, jos en ymmärtänyt ja jos satuttiin olemaan samassa työvuorossa. Keittiössä työskenteleminen oli välillä kyllä aika raskasta, kun oli niin kuuma, mutta kyllä silti nautein työnteostakin ja työkaverit osasi hyvin piristää päivää.

Työpäivät oli mulla ja Lauralla se 7 tuntia. Aamuvuoro alko aina klo 7.30 ja päätty klo 14.30. Iltavuoro alko klo 13 ja päätty klo  21. Ne työntekijät siellä työskenteli ihan jokapäivä aamusta iltaan siis ne keittön työntekijät ja tarjoilija. Mietittiinkin Lauran kanaa, että miten ne oikein jaksaa painaa aamusta iltaan. 

Aamuvuorossa laitoimme aina aamupalabuffetin kuntoon eli laitoimme lautaset, leivät, leikkeleet, jne linjastoon tarjolle ja, kun aamupala oli ohi niin aloimme esivalmistelemaan seuraavan päivän aamupalaa eli laitoimme juustot, kinkkuleikkeleet valmiiksi tarjoiluastiaan ja kelmutimme ja veimme jääkaappiin. Avustimme kokkia tekemään ruoka-annoksia, jos tuli tilauksia, tiskasimme, siivosimme, kiilotimme aterimia, jne. 

Iltavuorossa oli yleensä rauhallisempaa, riippui kyllä asiakkaiden määrästä. Avustimme kokkia,tiskasimme, pesimme ruokassalin pöydät ja tuolit, kiilotimme aterimia jne. 




Vapaapäiviä oli 2 kertaa viikossa ja ne oli maanantai ja torstai päivät yleensä. Vapaapäivillä me kiertelimme sitä kylää missä olimme työssäoppimassa ja kävimme rannalla ja olimme hotellin uima-altaalla ja asunnolla. Kävimme myös Protaraksen keskustassa shoppailemassa ja viimisellä viikolla menimme bussilla sunnuntai illalla Larnakaan, koska opettaja Janika oli siellä varannu meille hotellihuoneen. Olimme sitten Larnakassa 2 yötä ja kävimme shoppailemassa siellä ja kävimme myös rannalla kahlaamassa. Tiistaina palasimme takaisin asunnollemme ja menimme iltavuoroon Lauran kanssa. 







Viimisen viikon keskiviikkona eli viime viikon keskiviikkona kävimme Klitoksen (yhteyshenkilön) kanssa Ayia Napassa ajelemassa ja vähän kiertelemässä. 



Viime viikon perjantai me saatiinkin pitää vapaapäivä, koska lauantaina olikin lähtö takaisin suomeen. Kävimme Janikan kanssa Ayia Napassa kaupoilla shoppailemassa, syömässä ja kahvilla, sitten menimme bussilla Protaraksen keskustaan ja sieltä mentiin rannalle ja käytiin veneristeilyllä. 







Ainiin ja toisella viikolla kävimme Lauran kanssa myös eläintarhassa, siellä oli akvaarioissa kaloja ja ulkona oli kilpikonnia, lintuja, krogotiilejä 2 kappaletta ja pingviinejä ja paljon kaikkea muuta. 














 
 Oli kyllä aivan upea kokemus ja en kadu päivääkään, että sinne lähdin. Suosittelen kyllä kaikkia lähtemään ulkomaille työssäoppimaan, jos sellainen vain kiinnostaa! :) 


 HYVÄÄ SYKSYÄ KAIKILLE JA KIITOS KUN LUIT LOPPUUN! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Arvostan jokaista kommenttia. Kiitos!