lauantai 19. marraskuuta 2016

Persikkariisin-ohje!

     Oma-ohje:


  • 2 1/2 dl (desilitraa) puuroriisiä
  • 6 dl vettä
  • 1 tl (teelusikallinen) suolaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 4 rkl (ruokalusikallista) sokeria
  • 3-4 persikkaa
  • 3-4 vaniliini- tai vaniljasokeria

     Valmistusohje:

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kiehuvaan veteen suola ja riisi. Keitä noin 10-20 minuuttia. Anna riisin jäähtyä.
  2. Pilko persikkat ja vatkaa kerma vaahdoksi. 
  3. Sekoita kylmään riisiin kermavaahto, sokeri, vaniliinisokeri/ vaniljasokeri, persikan palaset.
  4. Annostele persikkariisi ja koristele hedelmillä tai persikan suikaleilla.




















 


















- Ajattelin soveltaa vähän ohjetta ja vaihtaa persikka appelsiinin tilalle. Se kannatti. Meinaa persikkariisi oli ihan hyvää, vaikka itte kehunki. :D Kannattaa kokeila.

- Netistä löytyy ohje nimellä appelsiiniriisi. Appelsiinin sijaan voit valmistaa sen myös muista hedelmistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Arvostan jokaista kommenttia. Kiitos!